Kurser i informationsteknologi

Sedan hösten 2009 erbjuds 25 sp* i informationsteknologi via CLL/öppna universitetet vid Åbo Akademi. Kurserna riktar sig speciellt till studerande som siktar på att bli filosofie magister (Datavetenskap) eller diplomingenjör (Datateknik) men passar alla som är intresserade av datorer/datateknik.

Följande nätkurser är gemensamma för båda ämnena:
    Introduktion till informationsteknologi
    19.9 -31.12.2019

Programmering I (grundkurs)
    16.1. - 31.5.2020

Programmering II (fortsättningskurs)
    28.10. - 31.12.2020

Databaser
     7.1. - 28.2.2020

Kurserna är avgiftsfria för gymnasiestuderande och en avlagd kurs ger två gymnasiekurser.

Anmälan sker sker i god tid före kursen inleds. Se kursutbud.

Intresserade skall först kontakta Folke Rosenberg och sedan anmäla sig via https://web.abo.fi/fc/anmalningsdb/

Ytterligare information: Planerare Carina Gräsbeck, tfn: +3582 215 4644, carina.grasbeck@abo.fi

Kontakta rektor eller Folke Rosenberg om du har frågor kring de praktiska arrangemangen på skolan.
*) sp = studiepoäng. Ett års heltidsstudier vid ett universitet ger i medeltal 60 sp.

Studieplats vid Åbo Akademi via Öpu-leden

Man kan söka in till Åbo Akademi via den sk. Öpu-leden om man avlagt minst 25 sp i informationsteknologi med vitsordet goda insikter. Läs mera om denna möjlighet på www.abo.fi/student/opuleden/